Mitt LavKarboLiv (LCHFliv)

Spis det evolusjonen, ikke industrien, har tilpasset oss!

SPINNINGØKT 3: CHALLENGE INTERVALL MED STYRKETRÅKK 90 MINUTTER (Mitt LavKarboLiv (LCHFliv))
leser bloggen akkurat nå! Les om bloggens historie her!

STARTSIDEN

Bloggens historie

Ronnie W. Mathisen

Ronnie W. Mathisen
Mitt navn er Ronnie W. Mathisen, jeg er 40 år og startet kampen mot kiloene 1. januar 2010. Den gangen veide jeg 110 kg. Kampen startet med å spise mer grovt brød, frukter og det vi blir informert om skal være sunt. Etter 3 måneder uten gode resultat den 23. mars 2010, startet jeg med LavKarbo som snudde alt på hodet. Og heldigvis for det. Nå holder jeg foredrag, veileder mennesker i samme situasjon og blogger om mitt LavKarboLiv. RonnieM ;-)

Kontakt meg på: ronnie.m@thisen.com

Follow LavKarboLiv on Twitter


Kategorier

Widgets

SPINNINGØKT 3: CHALLENGE INTERVALL MED STYRKETRÅKK 90 MINUTTER

Publisert: 09.mar.2012 @ 09:24 Kategori: 22) Lavkarbo og TRENING Kommentarer: 5 kommentarer

Se treningsresultatet mitt her NB! Se bort i fra forbrente calorier. Klokken var innstilt på at jeg veide 181 kg. Min vekt er 81 kg. Så det ble helt feil. Irriterende...

Min 3. spinningøkt er gjennomført på Elixia Jessheim med fantastiske resultat. Timen jeg deltok på var av typen Xycling Challenge Activio 90 minutter med Odd Ivar. En veldig motiverende og god instruktør, må jeg legge til.

Jeg stilte til timen med friskt mot. Ikke viste jeg at timen til Odd Ivar var intervalltrening med styrketråkk. Med tanke på at jeg er utrent, altså ikke trent på et år, har jeg ikke mye styrke i bena. Jeg har kun gjennomført to spinningøkter den siste uken. Jeg måtte virkelig tenke igjennom hvordan jeg skulle gjennomføre økten.

Jeg belsuttet meg for å ha en god oppvarming. Den ble på over 24 minutter som ga meg gode ben. Deretter valgte jeg å stå oppreist på alle intervallene og tråkke tungt til pulsen min passerte 90 % av makspuls. I hvile periodene skrudde jeg av all motstand for å se hvor fort og hvor langt ned pulsen kom på 2,5 minutt.

Intervallene var på:
7 min styrketråkk
2,5 min hvile
7 min styrketråkk
2,5 min hvile
7 min styrketråkk
2,5 min hvile
7 min styrketråkk
2,5 min hvile
9 min styrketråkk
2,5 min hvile
10 min styrketråkk

Matinntak i dag:
Klokken 12:00 tre egg med en pakke bacon
Klokken 16:00 en kaffe med kremfløte
Klokken 22:00 250 g Entrecote med smør og sjampinjonger

Inntak under spinningøkten:
1,5 liter vann

Jeg føler nok at jeg burde ha spist mer nærmere spinningøkten. For det gikk nesten 7 1/2 time mellom frokost og trening. Må få mer kunnskap om matinntak før trening.

Etter spinningøkten spiste jeg en appelsin og et halvt eple i mangel på lavkarbo mat. Noe jeg kommer til å ha med meg neste gang. Kanskje et par hardkokte egg hadde vært fornuftig å spise rett etter trening? Må få mer kunnskap om matinntak etter trening.

Gjennom hele spinningøkten har jeg ikke merket noe til melkesyre i benene. Så melkesyreterskelen virker helt fraværende for meg på fettdrift. Med fettdrift mener jeg at leveren har tilpasset seg å bruke fett som energi istedet for karbohydrater. Med tanke på at melkesyre er rester av karbohydratforbrenning, virker det hele logisk for meg at jeg ikke får melkesyre i bena så lett.

Mitt mål er å gjennomføre en spinningmaraton på 3-4 timer med en intensitet på over 80 % av makspuls. Men for å gjøre det må kondisjonen opp og jeg må få målt maksimalpuls 100 %. Det har Dag Viljen Poleszynski fra Helsemagsinet "Vitenskap og fornuft" lovet å hjelpe meg med. Gleder meg stort til å få den på plass ordentlig.

Neste treningsøkt er søndag. En Xycling activio med Egil på Elixia Jessheim.

5 kommentarer:

Postet den: 09.mar.2012, klokken: 09:42

kommenterer:


Slik en utrolig imponerende "reise" du har hatt de to siste årene, gratulerer!
Postet den: 09.mar.2012, klokken: 10:47

Kaja Foss kommenterer:


Så utrolig flink du er - jeg elsker spinning, men har gått mer over til å trene styrke! Jeg må ta meg tid til det igjen merker jeg! Kjempe fin blogg!

Lavkarbo kosthold har hjulpet meg til å få kontroll og etter en stund "poppet" det muskler frem :p Tålmodighet er nøkkelen. På en annen side er jeg vegetarianer, og holder meg unna den ekstreme tilnærmingen med smør, fløte og kjøtt :)

Beste hilsner

Kaja Foss

www.kajafoss.com
Postet den: 09.mar.2012, klokken: 10:58

Line kommenterer:


Jeg har og lagt merke til at jeg så og si ikke får melkesyre lenger, selv ikke i løp.

Jeg lurte på hvilken puls klokke du bruker, jeg vurderer å skaffe meg ny da den jeg har ikke er tilpasset mitt bruk. Mulig du har sagt det før, men har ikke fått det med meg.

Flott time du har hatt, spinning er og blir gøy.
Postet den: 09.mar.2012, klokken: 13:53

Oskar kommenterer:


Du kjører deg skikkelig, tøft.

Er spent på din makspuls, tror den er høyere, da du kan ligge så lenge på 90-95% av makspuls.
Postet den: 13.mar.2012, klokken: 07:54

Oskar kommenterer:


For å sjekke makspulsen din er denne økta kjempeflott. Når du kommer til 3/4 draget forsetter du bare uten pause, du må nok øke belastningen for å få forsatt pulsøkning. Sendte deg en mail med min makspuls økt.
Kommenter det du har på hjertet
Useriøse eller rene "kommenter tilbake" kommentarer vil bli slettet.
Kommentarer med ekstern link går til godkjenning før den blir lagt ut. RonnieM

Brevkurs

OPPSTART NÅ
Lavkarboliv brevkurset passer for deg som ønsker å gå over til et lavkarbo kosthold eller deg som allerede har gått over og trenger motivasjon og kunnskap innen lavkarbo.

Les mer om kurset her!

Annonse

LCHF FOR HELE FAMILJEN
Riktig mat gir fornøyde barn av Monique Forslund

Kjøp boken her!

MATREVOLUSJONEN
Alt du trenger å vite om lavkarbo av Andreas Eenfeldt

Boken koster kr 349,-
E-boken koster kr 99,-
Kjøp boken her!

Siste innlegg

Viktige helseblogger

hits