Mitt LavKarboLiv (LCHFliv)

Spis det evolusjonen, ikke industrien, har tilpasset oss!

ERFAREN HJERTEKIRURG OM HVA SOM VIRKELIG GIR HJERTESYKDOM (Mitt LavKarboLiv (LCHFliv))
leser bloggen akkurat nå! Les om bloggens historie her!

STARTSIDEN

Bloggens historie

Ronnie W. Mathisen

Ronnie W. Mathisen
Mitt navn er Ronnie W. Mathisen, jeg er 40 år og startet kampen mot kiloene 1. januar 2010. Den gangen veide jeg 110 kg. Kampen startet med å spise mer grovt brød, frukter og det vi blir informert om skal være sunt. Etter 3 måneder uten gode resultat den 23. mars 2010, startet jeg med LavKarbo som snudde alt på hodet. Og heldigvis for det. Nå holder jeg foredrag, veileder mennesker i samme situasjon og blogger om mitt LavKarboLiv. RonnieM ;-)

Kontakt meg på: ronnie.m@thisen.com

Follow LavKarboLiv on Twitter


Kategorier

Widgets

ERFAREN HJERTEKIRURG OM HVA SOM VIRKELIG GIR HJERTESYKDOM

Publisert: 15.mar.2012 @ 11:58 Kategori: 06) Lavkarbo på NETTET Kommentarer: 2 kommentarer


Jeg leser på kostdoktorn.se i dag at han har blitt overøst av mail og tips om hjertekirurgen Dwight Lundells artikkel: "World Renown Heart Surgeon Speaks Out On What Really Causes Heart Disease" fra 1. mars 2012.

Les hele den engelske versjonen her.

Les Andreas Eenfeldts oversettelse til svensk her

Kolesterolhysteriet startet med at Forsker Ancel Keys mente å ha funnet sammenhengen mellom fettinntak og forekomsten av høye kollesterolverdier. Noe han mente førte til hjerte- og karsykdommer og død. Problemet var at han utelatte 14 land av sitt studie og publiserte 7 av landene som bekreftet hans syn.

Da myndighetene i en rekke land gikk ut med informasjonskampanjer, på starten av 80-tallet, om at fett var farlig hoppet industrien etter og startet produksjonen av fettfattig mat og drikke, såkalt "light produkter". Når man fjerner fett fra kosten må noe annet tilføres var karbohydrater løsningen. Med tanke på at karbohydrater kun inneholder 4,1 energi% sammenliknet med fett som inneholder 9,1 energi%, må man tilsette over dobbelt så mye karbohydrater som fett for å havne på det samme nivået energi%. Skremmende. 

Siden starten på 80-tallet har forekomsten av våre livsstilsykdommer eksplodert. Antall dødsfall av hjerte- og karsykdommer har riktignok gått ned i Norge. Men tilgjengeligheten for hjelp, muligheten til å tilkalle hjelp og utstyr/medisiner for å hindre dødsfall har vesentlig endret seg siden 80-tallet. Jeg tenker på antall ambulanser, mobiltelefoner, utstyr, medisiner osv. Før mobiltelefonen ble vanlig måtte man hjem for å ringe etter en ambulanse for å få hjelp, mens nå har de aller fleste en telefon i lommen. I tillegg har ambulanser mer tilgjengelig utstyr/medisiner for å hindre dødsfall. Altså hjelpen kommer vesentlig raskere enn før og hjelpen er større.

Ser vi på kosten i en historisk sammenheng utgjør myndighetenes kostråd de siste 40 år 0,002 prosent av vår evolusjon på 2.000.000 år. Kan det tenkes at maten vi spiste i 99,998 prosent av vår evolusjon var korrekt? Og at maten vi spiser i dag er gal? 

Er det på tide å endre kunnskapsbøkene og myndighetenes råd innen ernæring og kosthold? Vi kan virkelig ikke håpe at livsstilsykdommene vi står overfor går over av seg selv. Løsningen er enkel: "Spis det evolusjonen har tilpasset oss, ikke industrien".

Artikkelen til dr Dwight Lundell er med på å skape et etterlengtet paradigmeskiftet. Wikipedia: paradigmeskifte 

2 kommentarer:

Postet den: 15.mar.2012, klokken: 12:17

Michael kommenterer:


Flott artikkel!
Postet den: 15.mar.2012, klokken: 17:18

Bliss Addicted kommenterer:


Lavkarbo i hus her også,men ikke pga vekt.Det var veldig tøft i beg men når man kommer seg inn i det klør man seg i hodet å lurer på hvorfor man ikke har gjort dette før.Det er jo mye bedre en alt annet tull man har stappa i seg i mange år.<3 kom gjerne innom bloggen min i dag.Tips til mannfolka i dag mvh bliss
Kommenter det du har på hjertet
Useriøse eller rene "kommenter tilbake" kommentarer vil bli slettet.
Kommentarer med ekstern link går til godkjenning før den blir lagt ut. RonnieM

Brevkurs

OPPSTART NÅ
Lavkarboliv brevkurset passer for deg som ønsker å gå over til et lavkarbo kosthold eller deg som allerede har gått over og trenger motivasjon og kunnskap innen lavkarbo.

Les mer om kurset her!

Annonse

LCHF FOR HELE FAMILJEN
Riktig mat gir fornøyde barn av Monique Forslund

Kjøp boken her!

MATREVOLUSJONEN
Alt du trenger å vite om lavkarbo av Andreas Eenfeldt

Boken koster kr 349,-
E-boken koster kr 99,-
Kjøp boken her!

Siste innlegg

Viktige helseblogger

hits